Jestes w: Home > Medycyna > Rodzaje kształtu nosa część 2

Rodzaje kształtu nosa część 2

2) Zadarty w górę – jest wynikiem nadmiernego spożywania przez matkę w okresie ciąży produktów pochodzenia zwierzęcego, zwłaszcza ryb i innych zwierząt wodnych, a rezultatem takiego odżywiania się jest zazwyczaj ostry umysł, lecz bywa nim również ograniczenie i krótkowzroczność.

3) Ostry, spiczasty i wysunięty ku przodowi czubbek nosa jest wynikiem nadmiernego spożywania, melonów i jagód, czego rezultatem staje się osłabienie serca oraz pobudliwa, nerwowa kondycja.

4) Nos obwisły – stanowi wynik nadmiernego spożywania sałaty, owoców, jak również płynów. Wiąże się z osłabieniem aktywności serca, nerek i pęcherza.

5) Nos nabrzmiały – jest rezultatem przesadnego używania cukru, płynów, owoców i pewnych warzyw pochodzenia tropikalnego, jak również nadmiaru tłuszczów stałych i olejów. Świadczy o istnieniu zaburzeń w obrębie układu krążenia i wydzielania.

6) Stwardniały koniuszek nosa, jest wynikiem spożywania tłuszczów nasyconych, zwłaszcza pochodzących z takich produktów jak: mięso, jaja, drób, sery. Dieta taka powoduje twardnienie arterii i tkanki mięśniowej, w połączeniu np. z nabrzmieniem nosa, stanowi ostrzeżenie przed grożącym atakiem serca lub zawałem.

7) Nos rozszczepiony – rozszczepienie czubka nosa lub do-strzegalne na nim nacięcie jest wynikiem zachwiania równowagi odżywczej w okresie życia płodowego, zwłaszcza niedoboru minerałów i cukrów złożonych. Stan ten może być spowodowany przez nadmierne spożycie zawartych w owocach i sokach cukrów prostych, a także cukru ra-finowanego i nawet kompotów.

Comments are closed.