Jestes w: Home > Medycyna > POMOC W STWARDNIENIU ROZSIANYM CZ. II

POMOC W STWARDNIENIU ROZSIANYM CZ. II

Aby pokarm nie zalegał w żołądku, zalecam zjadanie tylko trzech posiłków dziennie i dbanie o wypróżnienie. W zależności od apetytu proponuję następującą normę dzienną produktów spożywczych: chleb z pełnego przemiału do 125 g, jeden litr mleka, do 50 g masła, jedno jajko, do 3 łyżeczek miodu, nasion słonecznika i orzechów 500-700 g dziennie.

Wykaz produktów spożywczych pod względem przydatności dla chorych na SM. Produkty, których współczynnik G jest wyższy niż 100 są wskazane dla chorych na SM. Jeśli ktoś będzie stosował produkty ze współczynnikiem mniejszym niż 100 G, należy zbilansować je produktami o współczynniku większym niż 100 G.

Owoce i ich soki G jabłko 71 gruszka 150 morela suszona 230 daktyle 650 truskawki 200 figi suszone 235 grejpfruty 1000 czereśnie 180 mandarynki 275 melony 425 oliwki 440 pomarańcze 400 brzoskwinie 91 śliwki 130 śliwki suszone 180 pigwa 150 rodzynki 131 agrest 225

Warzywa G fasola biała 66 groch 73 marchew do 350 ziemniaki 160 kapusta czerwona 180 kapusta biała 230 kalarepa 435 dynia 300 czosnek 254 kukurydza 252 botwina 217 papryka 93 rzodkiewka 300 pomidory 60 rabarbar 93 burak czerwony 175 rzepa 175 seler liście 168 seler bulwa 75 szparagi 106 szpinak 76

Chorzy na SM powinni stosować w swojej diecie produkty o najwyższym współczynniku G, a przyśpieszy to ich powrót do zdrowia. Z kolei dla polepszenia równowagi neuro-mięśniowej zalecane są tabletki francuskie „Magnesium Glicocole” oraz MgCl /chlorek magnezu/ do nabycia w aptekach homeopatycznych.

Comments are closed.